tisdag 29 januari 2008

fröken carolina

många ogillar henne skarpt. men jag tycker om henne. särskilt ikväll när hon är i jerusalem. hon bara är carolina och säger precis det hon känner just då. och jag blir berörd.

måndag 28 januari 2008

favoritbild

det här är min bästa bild av mig. och det lustiga är att jag inte ens tycker att det ser ut som jag. det är maken som har tagit det.

idag har jag och bebis varit med vän från nyköping. det får mig ALLTID att fundera på vad vi egentligen gör i den här stan. varför evisas vi med att bo stockholm. det är ju så dyrt här. om vi bodde i en annan stad skulle vi kunna köpa ett hus för vinsten vi gör på vår lägenhet. men istället bor vi i en liten trea på 65 kvadrat. inte ens inne i stan utan en liten kort stund utanför. inte för att vi har dåligt med utrymme men en liten gräsplätt skulle ju inte sitta helt fel.

vi tittar ibland på västerås. men familj och vänner bor ju här. det är svårt. känns som att vi aldrig kommer att komma härifrån. det skulle vara för bebis skull. men då skulle hon sakna mormor och morfar och moster och morbror och alla små kompisarna. vi blir nog kvar.

nu ska jag göra lite fruktsallad. istället för att godis. då känner jag mig i alla fall lite nyttig.

söndag 27 januari 2008

kjol till mig

i torsdags dog strömmen hemma hos oss. innan jag ätit frukost. väldigt frustrerande. vi tog bilen och åkte till min mormor. jag tog med ulltyget jag köpt på dollys och min kjol från åhléns. den använde vi som mall. här är resultatet. jag är väldigt nöjd. först fick jag knappt göra nåt. mormor är gammal sömmerska så hon susade igenom alla grejer. men sen sa jag att jag vill ju lära mig. hur som helst så vet jag hur man gör den här modellen nu. med foder och allt. det är stort.

hittade också en bok hos mormor som jag ska få låna. där fanns flera olika kjolmönster. bland annat för en klockad kjol. det får bli nästa projekt.

bebis kan krypa framåt nu. det lärde hon sig hos mormor och morfar. hon glömmer bort att hon kan men när hon väl kommer på det går det bra.

nu ska vi ut och gå i solen.

tisdag 22 januari 2008

snö

snön kom ändå. så mössan kommer nog inte att vara helt fel ändå. hoppas att hon gillar den. hon har sagt att rött är en bra färg och den här mössan blir verkligen röd. har kommit en bit på väg nu.idag promenerade jag och vännen in till odenplan. vi åt lunch på blåbär. det har jag inte gjort sedan innan bebis kom. och det gick bra. så mysigt och framför allt gott. sen att man tar upp de vanliga människornas platser det är väl bara sånt som blir. men jag tycker verkligen att det är jättejobbigt med folk som tittar surt. varför är det ok att racka ner på en hel mammakår när det finns så många andra människor som är mer jobbiga och i vägen. det är något att fundera på. men förmodligen är det lätt att klaga på mammor för de står ju ut lite mer med sina stora vagnar. hur som helst var det mysigt.

ikväll var vi hemma hos bästa vännen som fyller år idag. hon ville inte fira, bara 32 och allt. men sen blev vi några stycken i alla fall. hon bjöd på klassikern kladdkaka. oj vad gott det var. med gammal hederlig gb gräddglass i pappersförpackning. mums.

nu är det snart dags att sova igen. dagarna bara försvinner. men det är bra dagar. idag har bebis verkligen lärt sig att sätta sig upp från att ligga på mage. det ni. det är stort.

måndag 21 januari 2008

sticka mössa och annat viktigt


har börjat sticka på en mössa till syster. fast det vet inte hon. tänkte att det kunde bli en mysig liten överraskning. fast nu verkar det inte som att vintern tänker komma. men kanske den kommer och då är en fin mössa alltid bra att ha.

idag har vi vägt och mätt bebis. hon väger 8600g och är 70cm lång. ganska lagom. eller perfekt. hon var så nära att krypa åt rätt håll idag att jag blev alldeles tossig. men så där i sista sekund bestämde hon sig för att baklänges ändå är hennes stil. men hon står fint i krypställning nu. kommer lätt upp i kryp även på halt underlag. nu ska hon bara lista ut hur man tar sig framåt. tur att hon tar sig framåt i sittande i alla fall.

jag är inne i en funderarfas. stackars maken. han får mycket ris och inte så mycket ros som han kanske egentligen är värd. det är dåligt. jag vet. men jag kan ändå inte hejda mig. och allt ska tänkas på. från ekonomi till framtid till boende till jobb till... ja i princip allt som går att dissekera. tur att det finns andra hemmamammor som nästan är likadana. annars skulle jag nog gå åt. och det vore ju dåligt.

ikväll har jag klippt sönder en gammal topp från hm. tänker använda den som mönster till något åt mig själv. får se om det funkar. i värsta fall får mormor rycka in. hon är ju trots allt gammal sömmerska.

men nu ska jag knyta mig. bebis och make sover redan. hoppas att också jag får somna sött.

skickar även med en liten bild på bebis i byxor jag sytt åt henne. hon sitter så fint med händerna på knäna.

onsdag 16 januari 2008

mer kläder till bebis

jag har sytt lite mer till bebis också. jag och min syvän hittade en fantastisk tygbutik inne vid odenplan, dollys. där fanns så mycket fina tyger. jag ska gå dit och köpa lite ulltyg och sy en kjol åt mig själv. när jag får lite mer pengar. förhoppningsvis nästa vecka.

hur som helst så blev det en klänning och ett par leggings i smalrandigt svart och vitt med röda muddar. jag gjorde det i nästa storlek och det är väldigt stort men då har hon ju att växa i också. ska nog göra ett par leggings ikväll som hon kan ha till sin randiga tröja och nya jeanskjol.

självupptagen

jag måste omvärdera min självbild. idag sa en av mina finaste vänner att jag varit självupptagen kring det här med att inte kunna få barn. det tog hårt. men tål ända att tänkas på. i helgen skrattade min syster åt mig när jag sa att jag är mjuk i sättet. det tolkar jag som att hon inte alls tycker att jag är det. jag vet att jag i jobbsammanhang kan vara hård och att jag ställer höga krav. det vill säga jag ställer samma krav på andra som på mig själv. och jag har höga krav på mig själv. hur som helst så har jag någonstans tänkt att jag bara är så på jobbet och inte privat. men som sagt, jag måste nog tänka om.

och om det är som de säger vill jag nog ändra mig lite grann. för vem vill egentligen gå omkring och vara självupptagen. inte jag i alla fall. det jag funderar över är varför någon vill umgås med en självupptagen person. det är ju bara jobbigt. men jag har väl andra kvalitéer. får jag hoppas.

och hur ändrar man ett personlighetsdrag man inte tyckt att man haft? men nu ska jag inte gå och bli självupptagen kring min självupptagenhet. jag ska läsa en bok för min bebis istället.

måndag 14 januari 2008

bra dag

idag sken solen igen. tänk vad livet ändras då. man mår bra fast att man är trött. skönt. vi gick hem från stan. det var skönt. bebis sov så gott.

sen kom jag hem och där låg ett mail från jobbet och väntade. de undrade när jag tänker komma tillbaka. i mina papper står det augusti. lite mer än sex månader kvar. hjälp vad fort tiden går. känns inte alls bra. hon är snart ett år. och jag fattar verkligen ingenting. var tog tiden vägen. nu måste jag verkligen njuta av varje dag. och hur gör man det när man är en trött mamma? fast vi njuter så mycket vi kan.

bebis har också fått sin första tand. den låg där och väntade när vi kom och hämtade henne efter att hon sovit hos mormor och morfar. och det hade gått jättebra. hurra!

fredag 11 januari 2008

ensamma

ikväll är vi ensamma. och inatt. bebis ska sova hos mormor och morfar. vi ska alltså få sova en hel natt. kommer vi att göra det? den här veckan har jag och bebis bråkat om nattmatningen. och vi har slutat. hon äter sitt sista mål vid sju på kvällen och sitt första fem. det har varit jobbigt. de första nätterna var vidriga. hon skrek och sög på min haka. men det har gått bättre för var natt som passerat. vi får se hur det blir inatt. hoppas det går bra. det är i alla fall inte vi som behöver vaka.

bebis klippte sig hos min frisör idag. hennes fina bebislock är nu borttagen. den ska sparas. och klistras in i hennes lilla bok. som ska göras någon dag.

jag har stickat färdigt mina wrist warmers nu. lägger ut en bild på dem sen.

jag tror att vi lägger oss klockan nio ikväll. undrar när vi vaknar.

onsdag 9 januari 2008

jättegott

det var gott. hur gott som helst faktiskt. och vi gjorde det själva! det var som att äta söndagsmiddag hos farmor. kan därmed varmt rekommendera både boken och att göra långkok. så enkelt och så gott.

igår köpte jag material till två nya projekt. garn och tyg. har inte haft något projekt sedan jag sydde mig själv en klänning. den gjorde jag av en klänning min mormor gjort till sig själv för en massa år sedan men som hon aldrig blev helt klart med. jag är nästan nöjd men ska nog göra nåt mer med halsen.

hur som helst så ska jag nu äntligen sticka färdigt mina wrist warmers och ge mig på en ny mössa. samt sy en klänning och små leggings till bebis.

nu måste jag nog rädda henne. hon har ännu inte lyckats bemästra kryptricket ännu. hon blir fortfarande extremt frustrerad av att hamna på mage. stackars barn. hon fastnar på alla möjliga konstiga ställen eftersom hon bara kommer bakåt.

söndag 6 januari 2008

långkok


oh vad spännande. vi fick den fina kokboken långkok i julklapp. och just nu puttrar en oxstek med morötter och pärllök på spisen. det var så enkelt att förbereda att jag faktiskt undrar om det blir gott. vi hoppas.

annars har vi varit sjuka här. den enda som klarat sig hyfsat är bebis. detta trots att hon bara ammar tre eller fyra gånger per dygn numer. vet inte hur det gick till men så är det. och det går bra. samtidigt som det är skönt är det tråkigt. det är mysigt att amma. det är det som gör mig till hennes mamma. fast så är det ju inte och det vet jag ju. men ja så känns det i alla fall. dåligt jag vet. jag tycker om att hon vill till mig. och snart är det slut på den tiden. snart är det andra som gäller.

imorgon börjar vardagen igen. maken börjar jobba efter 2,5 veckas ledighet. konstigt. vi har haft så mysigt. men det mysiga har idag övergått till surhet. mest från min sida. gissar att vardagen gör sig påmind. jag är dålig på hejdå och det blir ju ett hejdå på ett sätt. nu ska jag och bebis vara själv på dagarna igen. men det blir bra. vi har ju våra vänner. men den vi varit mest med i höst kommer att flytta. det är jättetråkigt. men vi ska ju alla jobba till slut. bara en tidsfråga....