torsdag 24 april 2008

till dig som ska flytta

ok. jag finns kvar. det har bara varit lite mycket. maken har lämnat mig och bebis själva i flera dagar. det har varit flera intervjuer. funderingar på hus som sedan blev alldeles för dyra. och allmän sorg för att just du ska flytta.

så här kommer lite bilder bara för dig. som ett tack för den här tiden. och en längtan till mer. och en framtid. som kanske inte blir lika frekvent men ändå värdefull.

den här fina staden lämnar du.

min bebis älskar dig. mest av alla. det är som vanligt dig hon tittar på.

vi. akademikermammor i storstan. på bebisteater.

har de någonsin suttit stilla?

tack för den här tiden. utan dig vet jag inte hur jag orkat vissa faser.

livet är inte perfekt. men helt underbart.

jag kommer att sakna dig.

onsdag 16 april 2008

förkylt


här är det riktigt snorigt för tillfället. först var det bara bebis och nu är det både jag och maken. jobbigt. man blir så hängig.

men jag orkade ändå sy en tröja till bebis igårkväll. gjorde lite i rynk i halsen. och muddar i ärmarna.

bebis börjar så smått släppa taget och ta små steg utan stöd. men helst inte. det är ganska läskigt. hon har även lärt sig att öppna alla dörrar. speciellt de i köket. och allra helst den med sopkorgen bakom. väldigt spännande.

vi tittar på hus. men vi kan inte bestämma om vi vill eller inte. vi får se. som det känns om att jag säger väldigt ofta nu för tiden.

lördag 12 april 2008

alla flyttar

så jag har gjort lite flyttkort.

igår jobbade maken halvdag så vi tog en promenad på skeppsholmen och hälsade på änderna. det tyckte bebis om. hon pratade med dom en massa. helst ville hon hoppa i vattnet. men det satte vi stopp för.

idag är det lördag och lite grått. men vi har små projekt att göra. och förmodligen blir det en tripp till mormor och morfar.

onsdag 9 april 2008

aah spa...


idag har jag haft lyxdag. maken har varit hemma med bebis. och jag har varit på rosenön på spa hela dagen med mamma mormor och syster. det var så fantastiskt skönt. jag fick både ansiktsbehandling och massage. också sprang jag på ett springband i hela tio minuter. bra jobbat.

det ligger precis vid vattnet så när vi bubblade tittade vi ut genom ett mastodontpanoramafönster. jag satt och drömde mig bort till ett litet rött hus med vita knutar. som vanligt.

på vägen hem stannade vi på en kiosk och köpte lakritspuck och där sålde de en massa stickade saker. bland annat dessa jättefina sockar. de kostade 129 kronor! oförskämt billigt. satte på mig vita strumpor så att ni ska se det fina mönstret. de får bli mina nya finsockar.

tisdag 8 april 2008

en liten tröja


idag var jag på intervju. bebis var hos sin moster. själv för första gången. de hade tröttat ut varandra totalt. bebis ville bara sova. och jag tror att syster också ville det. men det gick bra. nu måste vi bara göra det några gånger till. så att de vänjer sig. båda två.

jag har sytt en ny tröja till bebis. jag avskyr att sy i det där eländes tyget. men det är så fint. jobbigt. jag gjorde mudd nertill. trots att det är ett väldigt tunt tyg. också rynkade jag lite vid halsen. det blev bra ändå till slut. men helt vanliga bomullstyger är så mycket trevligare att jobba med.

och ja om jag vill får jag jobbet. bara ett problem. det är halvtid. och jag har tänkt jobba heltid. i alla fall under det år som maken ska vara hemma med bebis. så nu ska jag tänka. och sedan återkomma. svårt.

lördag 5 april 2008

världens bästa moster och morbror





har varit i london. bebis fick nya kläder. jättefina. så nu vill jag också åka. kan jag åka själv. bara över en dag?

god morgon


vännens bröd modifierat

1,5 dl havregryn
2,5 dl vatten
1 tsk flingsalt
50 g smör
1 pkt jäst
4 dl mjölk
0,5 dl sirap
10 dl mjöl

koka havregryn salt och vatten. blanda i smöret.
ta av grytan från plattan och bland i mjölken.
smula i jästen.
flytta över till lämplig bunke (minst 4 l)
bland i sirap och vänd ner mjölet lite i taget.
jäs i 30-40 minuter.
sätt ugnen på 250°. rulla små bullar. ca 28 st.
in i ugnen i 7-10 minuter.
klart.

torsdag 3 april 2008

små sommarbyxor


ikväll har jag sytt små sommarbyxor. de ska hamna mitt på benet. men jag tror att de nog kommer att vara längre än så. bebis har korta ben. sen tror jag att midjan nog är lite stor. men det är ju bara att justera i så fall. de är beige- och vitrutiga. eller seersucker som det också kallas. mönstret är från bornetoj 0-3 år. min bästa bok någonsin.

tisdag 1 april 2008

tisdagstrött


idag gick jag och bebis med våra vänner på en långpromenad. kändes som att det blev djurgården runt. fast det är inte riktigt sant. men vi stannade till för en lunch på rosendal. det var mysigt.

annars har jag sytorka för tillfället. jag tittar på alla andras fina kreationer. blir lite sugen. men inte tillräckligt för att ta tag i det.

jag är nog lite trött överlag. vi vande oss vid att vara själva i alla de där veckorna. så nu när vi gör saker i princip varje dag blir vi jättetrötta. och det gäller även bebis. hon somnade innan hon druckit färdigt sin välling. och trots att maken försökte väcka henne gick det bara inte.

och hon klappar händerna på riktigt nu. flera gånger i rad. jättefint. och hon tog ett smygsteg igår. inte ett riktigt men ett försök till ett första steg. hon är fortfarande lite för feg. men hon kan stå ganska länge själv nu. tills hon inser att det är det hon gör. då sätter hon sig raskt.