måndag 28 juli 2008

plocka bär


vi har varit på minisemester. ca tio minuter hemifrån. vi intog mina föräldrars hem tillsammans med våra vänner. föräldrarna var bortresta. vännerna har en dotter som är två månader och lite till äldre än bebis. oj vad de har lekt. de har plockat bär. de har badat i poolen. plockat lite mer bär. lekt i sandlådan. plockat lite bär till. och så vidare. så fina. bebis sover fortfarande ganska mycket på dagarna men det gör inte kompis. så när bebis kom ut igen efter någon timmes sömn blev båda så glada att de skrek glädjetjut. så fint.

klänningen bebis har på sig har jag sytt med hjälp av house on hill roads tutorial. det är smock runt bröstet. använde samma tyg som till min egen kjol.

weve been on a mini holiday. 10 minutes from our house. we stayed at my parents house with our friends. parents out of town. our friends has a daughter who is only two months older than baby. and they have been having so much fun. eating berries. bading in the pool. eating berries again. playing in the sandpit. and eating some berries again. so cute.

ive made the dress baby is wearing with a little help from house on hill road tutorial. used the same fabric as for my skirt.

torsdag 24 juli 2008

vårt sovrum + luktärtsprojekt

här kommer vårt sovrum. när bebis behövde eget rum valde vi att ge henne det största rummet. så vi bor nu i vad som egentligen är tänkt som matrum. men det funkar finfint.
vi köpte ett såll på en auktion i dalarna och det har vi satt ovanför vår säng. funderar på att göra små hyllor i trä att sätta vid var sida så att vi kan lägga våra böcker där. men maken vill helst inte skruva i väggarna. undrar varför.

nu är gardinstången på plats. och de fina gardinerna.

någon har virkat en bollkant på gardninen. undrar så smått hur man gör.

och nu har min allra första luktärt visat sig. alldeles vit och fin. jag har läst att om man plockar bort blomman när den vissnat fortsätter den att blomma. det ska bli kul att se hur resten artar sig. men den verkar trivas bra på balkongen.

this is our bedroom. when baby needed her own room we moved out to what was originally meant to be the dining room. but it works perfectly fine as a bedroom.

bought the sieve at an auction and put it above our bed. and now the curtains are in place. someones crochet little balls along the curtain. wonder how those are made.

and my first sweet pea flower blossom. all white. itll be nice to see how the rest of it turns out.

måndag 21 juli 2008

loppisfynd


jag ska erkänna. jag är inte bra på loppis. jag försöker om och om igen. och tittar på andras bloggar och blir mest arg över alla fina saker de lyckas hitta på loppis. men den här gången gick det. bättre än väntat till och med. jag har letat gardiner i en evighet. har haft bilden helt klar i mitt huvud. men de har inte funnits i verkligheten. och jag har letat överallt.

så kom det sig att jag tvingade maken att stanna på det sjuttioelfte loppiset för den dagen i nusnäs. och där fanns en korg. varje gardin kostade fem kronor. mina gardiner låg där. men de kanske inte skulle passa. onödigt att slösa pengar bara så där. maken insisterade. tio kronor klarar vi oss utan. och efter att ha funderat i minst tio minuer - det är länge för mig - slog jag till.

och ikväll har jag satt upp dom på prov. och de är fantastiska. precis så som de sett ut i mitt huvud. de silar ljuset alldeles perfekt. lycka.

bara ett problem. bebis vill leka tittut. och det funkar ju inte när de inte sitter uppe som de ska. så imorgon är det gardinstångsjakt som gäller.

i am not great at garage sales. ive tried and failed so many times. and i tend to get upset with all bargains evereyone else seems to find. ive been searching for the perfect curtains for ages. known exactly what they look like. in my head. but theyve been nowhere to be found.

and then after stopping at hundreds of garage sales i find one that sells curtains for 5 krona. (60p or less than a dollar). and there they are.

and now theyre in my window. and they look exactly the way i imagined them to. pure bliss.

only one problem. baby wants to play peek a boo with the curtains. so tomorrow i am out searching the perfect curtain pole.

söndag 20 juli 2008

inte helt bekväm



varför vill man att alla - och då menar jag alla - ska tycka om ens barn? varför är det viktigt vad andra tycker? varför blir jag matt när min bebis inte visar sina allra bästa sida när hon träffar nya personer? idag började jag nästan undra om bebis fått i sig någon typ av drog. hon var som en sån där apa som man drar upp där bak med en liten nyckel. hon satt still i som mest - och jag överdriver inte vi räknade - sex sekunder idag. förutom när hon var fastlåst i bilstolen då. jag var helt förstörd när hon till slut vinkade god natt ikväll.

jag blir stressad. jag vill att hon ska vara ett sånt där lugnt barn som bara hänger med. men det är hon inte. hon har mer vilja än mig. och ett temperament som kan flytta berg känns det som ibland. men så är hon ju min. och de där egenskaperna är ju bra att ha. hon kommer att ha nytta av dom. det vet jag. men ibland undrar man.

fast igår var det mysigt. vi cyklade förbi körsbärsallén. körsbären är så högt upp i år för de har beskurit träden så dumt. så det slutade med att maken klättrade upp i ett av träden. bebis höll på att svimma av skratt. det var nog det tokigaste hon någonsin varit med om. hon slutade aldrig skratta. och solglasögonen satt på i kanske 47 sekunder. sen satt hon och höll de i handen. så bra är de. men det är mormor som köpt dom. inte jag. ville bara få det sagt.

why is it important what other people think of your child? why do you want everyone to like her? today i thought baby was on speed or something. she would not sit still for more than 6 seconds. i counted. and she did not make a good first impression.

it stresses me out. i want her to be one of those calm babies that just tags along. but she has the will to move mountains sometimes. and i know these are good qualites. but sometimes you wonder.

yesterday we went biking to a cherry avenue. the cherries were so far upp husband ended up climbing one of the trees. i do believe that was the funniest thing baby has ever seen. she would not stop laughing. lovely.

onsdag 16 juli 2008

en kjol till


den här kjolen gjorde jag igår. kopierade en kjol jag redan hade. tyget är från liberty.

auktion idag igen. köpte bara gamla lakan igår. men de var väldigt fina. högre förväntningar idag. hoppas jag inte blir besviken.

bebis ska vara hemma med farmor och farfar.

made another skirt yesterday. copied one i already got. fabric from liberty.

auction again today. bought some old sheets yesterday. they were pretty. high hopes for today. hope im not disappointed.

baby staying at home with the grand parents.

tisdag 15 juli 2008

semester

vi är lediga. tillsammans. alla tre. det är underbart. vi är kvar i dalarna och dagarna går i ett skönt tempo. vi badar när vädret tillåter. lagar pannkakor med fläsk i skogen. åker på auktioner och loppisar. och syr kjolar.

det här är ett av de fina tygerna jag köpte på liberty i london. helt fantastiskt tycker jag.

och här är kjolen. den blev bra. men kunde ha blivit bättre om jag får vara självkritisk. och det får jag väl.

idag är det auktion igen. kanske vi hittar något mer som ska bo hemma hos oss.

were on holiday. together. all three of us. lovely. were still in dalarna. were swimming. making pancakes with bacon in the forest by the lake. and spend time at auctions. and make skirts. or at least i do. the fabric is from liberty and the skirt pattern is from DaciaRay.

today were going to another auction. maybe well find something that belongs in our home.

söndag 13 juli 2008

brännboll

vi är i dalarna. hos farmor och farfar. vi har det väldigt bra. bebis som nu nästan är ett barn lär sig spela brännboll. hon tycker det är jättekul. själv fick jag alltid höra att jag var kass på att slå i skolan. fick bara använda stekspaden eller vad den hette. vill bara säga att det visar sig att jag är en hejare på att slå med ett riktigt slagträ. missar bara en på tjugo. ja ja. kanske inte så viktigt. men lite stolt är jag nog ändå.

maken och jag var i london. det var underbart. bara vi två. de kändes så skönt. nästan förbjudet att njuta så av att bara vara vi. vi kändes som det par vi en gång var. innan vi började stressa runt med mattider och dylikt. maken längtade nog mer än mig efter bebis. men så är hon extremt mammig nu. det är nästan bara jag som duger. och snart orkar inte min rygg mer.

om jag orkar ska jag ge mig på en kjol ikväll. köpte fyra olika tyger på liberty. rekommenderar den affären varmt. även om det är fasligt dyrt. men den är väl värd ett besök.

were in dalarna, at the grandparents. baby is learning to play with a bat. i used to be told that i sucked at it back in school. but it turns out im pretty good. not that i want to brag...

husband and me have been to london. all on our own. and it was fab. just the two of us. just like the good old days. it was good.

might start on a new skirt for myself tonight. bought fabrics at liberty. can strongly recommend that store even if its a bit pricey.