måndag 27 oktober 2008

halsduk klar


så var halsduken klar. det var ett lagom komplicerat projekt som krävde lite lagom tankeverksamhet. som jag ändå kunde klara av samtidigt som jag tittade på tv.

men nu vill jag ha ett nytt projekt. kanske ska jag återigen ge mig på mormorsrutor. mini behöver ett litet överkast/filt till sin säng. jag får se när jag hinner ta mig förbi en garnaffär. jag är sugen på rött. måste fundera på vad de andra färgerna ska vara. sist gjorde jag en liten filt till liggvagnen. den var svart röd gul grön och blå. men mini låg aldrig i liggvagnen så jag fick aldrig använda den filten. tyvärr.

finished the scarf. it was a nice project.

but now i need a new one. thinking i might do mormorsrutor. granny squares. did a little blanket for the pram when mini was a baby. but she didnt like the pram much so we hardly ever used it. which is a shame. but a blanket for the bed will probably be used more. and its an easy project to take on. do a square whenever im in the mood. just need to get to the yarn shop.

söndag 26 oktober 2008

hjälp!


jag är fullt medveten om att vi är enormt bortskämda med ett barn som sover genom hela natten från sju till nästan sju. men nu har sex nätter passerat och mini är förkyld. det har inneburit att hon varit vaken 1-3 timmar de senaste sex nätterna. antingen har hon skrikit eller så har hon bara varit vaken och velat prata lite. men jag klarar mig inte utan min sömn. jag går under utan sömn. blir fasligt otrevlig och börjar fundera över meningen med livet och andra jobbiga saker.

natten som gick var hon bara vaken en timme och då var hon i alla fall inte arg. så jag hoppas på bättre tider.

men för att ha något att göra igår så köpte jag små plastpärlor. ville hitta träkulor i roliga färger men det fanns minsann inte. men jag ska inte ge upp. hur som helst så använde vi en stoppnål och hon satt där i godan ro och trädde pärlor på ett snöre. fantastiskt. fast hon är väl egentligen lite liten. men det struntar jag i. nu ska jag lägga mig i sängen och stick färdigt min halsduk.

for a very long time now weve been blessed with a child that sleeps throughout the night. but the past six nights shes been up for 1-3 hours. either angry or just awake wanting to chatter for a bit. but i cant live like that. i need my sleep. real bad. or i get cranky and moody. not good.

but to get the day to pass we got some plastic beads yesterday. and she sat there quite happily putting them on a thread. fantastic. guess shes a bit to small but i dont care. now im going to lay in bed and finish up my scarf.

torsdag 23 oktober 2008

lite torsdag

oj vad veckorna går fort. imorgon är det fredag igen. hurra för det. då kommer min kära vän hit. med sin bebis. lycka. vi ska bara sitta och prata och prata. känns jättelyxigt.

min syster och hennes man är i nyc. hon och mini på bilden ovan. och jag är så glad för deras skull. och jag är verkligen det. trodde aldrig att jag kunde vara så glad för någon annan. men jag är verkligen full av förväntan. ser fram emot att få höra om allt de varit med om. mini kallar min syster för dia. hennes namn men lite omkastat. hon ropar efter dia mest hela tiden. fast grannen heter också dia. så ibland är det henne hon pratar om. systers man heter pappa. i alla fall enligt mini. ja lite lika är de kanske. men inte så lika.

det är mycket nu. men snart faller det nog på plats igen. hav bara tålamod.

the weeks pass in great speed. friday tomorrow. cheers to that. my dear old friend is staying the night. with her baby. were just gonna talk and talk. and im looking forward to it.

my sister and her husband are in nyc. her and mini in the picture above. i am so happy for them. and full of anticipation over the stories theyll tell when they get back. mini calls my sister ida dia. she talks about dia a lot. she likes dia. its the first name she sais apart from mum and dad.

a lot of things happening in my life at the moment. but soon enough all will be in its right place again. just need to be patient.

måndag 20 oktober 2008

hurra

tänkte bara kort skriva att jag inte har en hormonrubbning. bara lite blodbrist. och det klarar jag av. så skönt. tänk om jag också får beskedet att cystan minskat. då är livet verkligen på topp.

vad skulle du göra om du visste att idag var din sista dag?

what would you do if you knew that today was your last day?

söndag 19 oktober 2008

pysseldag

idag har vi pysslat. och myst. jag har sytt en kjol åt mini.


och sen gjorde jag en napppåse som jag har hängt i hennes säng. så slipper vi napproblemet. det ska bli skönt. fick inspiration för länge sedan av mette. hon gjorde en "christmas stocking" förra året och sedan dess har jag tänkt att jag skulle göra en likadan till napparna. men inte riktigt kommit mig för. men nu är den klar. mini har redan fattat grejen.

sen har vännen varit här och ätit med oss. det är alltid lika mysigt. så enkelt och avslappnat. precis som det ska vara. hon är nog mer en familjemedlem än något annat. faktiskt.

nu ska vi fika. bakade även ett nytt bröd imorse. från rosendalsboken. med örtsmör. gott.

today weve had a pottering about day. its been nice. made a skirt for mini.

and then a little bag for her to keep har dummies in. so that we can find them. even in the swedish darkness. was inspired by mettes "christmas stocking" a long time ago. turned out pretty good.

after that the friend came around. always nice and relaxed. shes more family than a friend really.

and now were going to fika. baked bread this morning with home made herbal salt. lovely.

torsdag 16 oktober 2008

ny kamera

hurra. vi ska få en ny kamera. eller vi ska få låna. så länge vi bara vill. svärfar har hittat en ny kamera han vill ha. vilket innebär att vi kommer att få en digital systemkamera. hurra hurra hurra. som jag har suktat och tittat och suktat igen. och tyckt att det bara är för dyrt. samtidigt som jag tänkt att det är vansinnigt att ha en halvbra kompakt kamera. men snart snart är den vår.

i morse när jag gick till jobbet var det så fasligt vackert i trappan ner till tunnelbanan. alldeles täckt med löv i gult och orange. tänkte att jag kunde ta en bild med mobilen och föreviga. gick väl så där. vet inte riktigt vad det ser ut som. inte ser det ut som vad det var i alla fall. och det var vackert.

yippe. were getting a new camera. father in law is getting a new one and we get to borrow his old one. for as long as we want. isnt that great.

this morning on my way to work the steps looked more lovely than ever. filled with yellow and orange leaves. tried to capture it with my mobile. failed miserably.

måndag 13 oktober 2008

jobbigt



idag var dagen d för besked om min cysta. för en del kanske det här är för privat. men jag vet hur jag själv suttit och letat och velat veta om andra. så jag skriver på. vill du inte läsa. vänta på nästa inlägg.

jag har endometrios. men jag har lyckats få en mini i alla fall. och det är jag innerligt tacksam för. men det innebär inte att jag blivit av med min sjukdom. den är väldigt närvarande. minst en gång i månaden och för tillfället två gånger (nästan 2 veckor) i månaden. väldigt jobbigt. hur som helst. idag skulle jag få veta storleken på den cystan jag vet om att jag har. den var 2 cm senast. alltså inte så farligt. men eftersom jag har mens idag så fick jag inte veta. däremot kom det fram att jag eventuellt har en hormonrubbning också. men jag har lovat mig själv och min syster att inte ta ut något i förskott. och det är för övrigt ingen farlig rubbing. något som bara behöver medicineras så är det bra sen. hoppas jag. så nu ska jag bara vänta två veckor till på besked både gällande rubbning och cysta. pust.

men jag kan inte sluta tänka. räcker det inte med den skit jag redan har. är mitt liv för bra i övrigt för att jag ska vara värd lite lugn och ro en stund.

men vi får se. det kanske inte är något alls. jag kanske är normal. eller så normal som jag kan vara. jag hoppas på det. och är det inte så så går livet vidare ändå.

söndag 12 oktober 2008

igår

igår var en fantastisk dag. vi vaknade först fem men sen somnade vi alla om och sov ända till kvart i åtta. det var bra. då bakade mini och jag bröd. det gick jättebra och blev väldigt gott.

sen har jag kommit igång med halsduken. det är mycket kvar men det går ändå ganska fort. det är också bra.
sen åkte vi in till stan och där shoppade jag en kappa. MEN jag kan inte bestämma mig för om det är värt pengarna eller inte. å ena sidan har jag inte köpt en kappa på fem år. å andra sidan köpte jag en vinterjacka förra året. svårt. vad tycker ni.


sen på kvällen åt vi curry for four och avslutade det hela med en banoffe pie. vi åkte till våra sjuka vänner och lämnade en bit också. så vi fick se dem lite snabbt. de har varit sjuka jättelänge nu och det är tråkigt. plus att alla våra andra vänner plus familj är bortresta i helgen.

idag är maken och springer hässelbyloppet. en mil. mini och jag är hemma och vilar.

men nästa helg åker vi till köpenhamn. hurra.

yesterday was perfect. we woke up pretty early and baked bread. mini helped out.

ive also started my scarf its pretty easy but very long. well se how long itll take.

then we went into town and i bought a coat. just cant make my mind up whether to keep it or not. its a lot of money. but on the one hand ive had my current coat for the past five years. on the other i bought a jacket last year. what do you think.

in the evening we hade curry for four and banoffe pie. yummy.

husbands running a race today and me and mini are home resting. but next week-end were going to copenhagen. yippee.

fredag 10 oktober 2008

fredag

och nästan helg. eller det är helg på fredagen även om det är en arbetsdag kvar. jag har kurs idag. så jag börjar inte förrän nio. brukar åka hemifrån strax efter sex annars. så det är lyx. nu ska vi bada tillsammans hela familjen. i vårt fina badkar.

i helgen är nästan alla vi känner bortresta. så vi har en fri helg. känns både konstigt och skönt. undrar vad vi ska hitta på. jag ska i alla fall köpa garn och börja sticka lite. får se hur det går.

jag börjar tycka att finanskrisen är för mycket. jag har inte låtsas om den innan men nu börjar det kännas jobbigt. kan det inte bli som vanligt igen snart.

som sagt badet väntar. på återseende.

tisdag 7 oktober 2008


idag sa min chef att vi ska utvecklingssamtal och lönesamtal i ett. och att jag tills dess ska ha funderat ut vad jag vill göra med min framtid. då blev jag alldeles matt. och är fortfarande matt. tårarna brände bakom ögonlocken - jag trodde det var ett uttryck som inte var på riktigt - när jag cyklade hem idag.

jag orkar inte tänka på vad jag vill göra med min framtid. det är bra som det är nu. men om jag inte behövde tänka pengar skulle jag vara hemma mycket mer. och jag skulle göra alla saker som jag vill göra som jag knappt hinner sätta fingret på idag. ja. jag vet inte jag. men det är å andra sidan inget som jag tänker säga till min chef. men det var jobbigt för han petade i mitt innersta som jag oftast försöker låtsas om inte finns.

som tur var hittade jag ett fantastiskt halsduksmönster på knitting daily. det får bli mitt nästa projekt. och nu ska jag läsa min nya bok som maken lånat åt mig. vädermannen av ulf lundell. hade jag aldrig valt själv så det ska bli spännande.

today my boss asked me to consider what i want for my future. he obviousely ment within the company. but it got me thinking. and although thinking somtimes good its not good when it gets out of hand.

luckily enough i found a beatiuful scarf pattern at
knitting daily. that will be my next project. but before that ill read the book that husband borrowed for me. i would never have picked it out myself so this will be exiting.

söndag 5 oktober 2008

en blå klänning till

den senaste veckan passerade i en hiskelig fart. helgen har varit fantastisk. och nu sitter jag här igen. försöker att inte fundera ihjäl mig.

har sytt en klänning till mig själv. det är ett built by wendy mönster. ska ha på mig den några gånger och sedan bestämma mig för ärmen. inte helt säker på att det är jag. men jag ska känna på det också får vi se var jag landar.

var med vännen på jill johnson i fredags. helt otippat men ack så bra. vi satt och såg rakt in i orkestern. så roligt har jag inte haft på länge. det finns en person vars uppgift det är att skaka ett sånt där ägg. otroligt. och väldigt underhållande. det hade nog inte spelat någon roll vem som stod längst fram. jag hade underhållning ändå.

det var också mysigt att få vara med bara vännen. jag och maken har äntligen vågat släppa taget och leva lite själva. strumpan har ju tagit sitt det senaste året om man säger som så. men nu är vi med igen. och det känns kul. riktigt kul.

this last week passed in high speed. and the week-ends been fantastic. and im back here again. trying not to spend to much time wondering.

made myself a dress this week-end. a built by wendy pattern. not to sure about the sleeves. but ill wear it a few times and see how it feels. if its not good ill change them.

went to a concert at berwaldhallen with my friend on friday. so nice to be out again. on my own. strumpan has taken a lot of our time this past year. and it was good to be out with a close friend again. real good.