måndag 30 mars 2009

en helg kan vara bra. och sen kan den vara riktigt bra och till och med spilla in i vardagen. en sån helg har jag haft. trots bihålenånting så har jag haft en fantastisk helg. med goda vänner och fin familj.

vi skulle ha barnvakt och gå ut på fredagen. men det sket sig för jag hade så ont i huvudet. men barnvakten moster och morbor kom ändå och vi åt en god middag tillsammans och hade det bra. på lördagen var mini hos fotografen. ser med spänning fram emot resultat på en fröken som inte gärna sitter stilla i onödan. på kvällen firade vi earth hour med vännen och jag somnade. så trevlig är jag när jag har besök. men det var ju så mörkt.

igår var det stora mammabikten på cirkus. vilken dag. hade aldrig kunnat tro att det skulle vara så bra.

och sen ikväll. fina vänner som inte känner varandra men som känner mig. och vi går tillsammans på bio. kosmopoliter som vi är. hurra för vänner och hurra för fritid. gå och se jag har älskat dig så länge. du blir inte besviken.

lördag 28 mars 2009

ett örngott

då har jag gjort mitt första lilla projekt från boken. ett örngott. jag ändrade så klart. dels storleken. eftersom kudden var till mini. men även själva stängningsmojängen. för någon sådan fanns inte. så jag sydde små snoddar och satte dit. det blev bra. så att kudden ligger kvar liksom.

men nu är det så förargligt att de tyger jag har hemma inte funkar. så nu måste jag verkligen tänka vad jag vill göra och hur. ta mig tid. vi får se hur det går.

fredag 27 mars 2009

äntligen

idag hämtade jag boken. och den är till och med ännu mer fantastisk än jag väntat mig. jag bara går omkring och vill sy. men jag vet liksom inte riktigt var jag ska börja. det finns så mycket att välja mellan. hela 40 olika projekt. den är så bra. jag tycker att alla ska köpa weekend sewing. för den är bara helt underbar. så fina bilder. bra beskrivningar och en massa små tips. till och med recept som nästan lagar sig själva medan man syr. väldigt bra.återkommer när jag börjat. eller kanske till och med färdigställt något.

nu är det fredagkväll och helgen har bara börjat. fast att jag varit ledig en hel dag redan. hurra.

måla måla

idag målade mini med riktig färg och pensel. oj oj oj vad det var roligt. jag blev riktigt sugen själv. men jag tänkte att det skulle få vara hennes grej. hon har fått måla med vatten och pensel förut men det här var ju mycket bättre.vi spände upp ett papper över hela bordet. vi satt säkert där en hel halvtimme och det vill inte säga lite det. i alla fall hemma hos oss. där saker oftast får ta max en minut. sådan mor sådan dotter. skulle man kunna säga.
men man blir trött av att måla. och lite sur. så till slut kastades penseln på golvet. då la vi ner. och badade istället. funkade bra det med.

onsdag 25 mars 2009

vänner är bra

tänk att få vara med en vän i flera timmar. det är fint det. att sedan spendera i princip hela den tiden med att boosta varandra det är ännu finare det. minsann.

och vi pratade om det här med att kvinnor hellre sparkar på varandra än lyfter fram varandra i jobbsammanhang. så nu har vi skapat något av en pakt. vi ska boosta andra kvinnor i jobbsammanhang. så det så. för det behöver vi. vi måste hjälpa varann lite grann. och inte alltid vara så rädda för att andra kan mer än oss själva. vi kan ju faktiskt lära oss nåt då. och det är ju sällan dåligt.

ikväll har jag både lagt upp mig på en till sajt samt anmält mig som mystery shopper. lite spännande och väldigt kul. sen om jag får något uppdrag återstår att se. men jag har i alla fall anmält mig.

och boken ligger nu och väntar på mig nere på vårt postkontor. imorgon får jag hämta den. hurra.

och sen vill jag bara skriva att jag hade en jättebra jobbdag idag. fick så bra saker gjorda. och det kändes verkligen jättebra. för första gången på väldigt länge var jag glad när jag gick från jobbet. och det var inte bara för att jag skulle träffa min fina vän.

tisdag 24 mars 2009

egen tid

behöver jag egen tid. egen tid i den form man brukar prata om stressar mig bara. det här att man ska göra saker efter jobbet som att träna gå på bio och aktivera sig. det blir bara för mycket för mig. min egen tid vill jag spendera hemma med mig själv. jag ska få göra precis vad jag vill utan att ha minsta dåligt samvete. men det är lite svårt. jag kan ju liksom inte köra ut mini och maken. eller maken kan jag ju köra ut men mini är det lite svårare med.

å andra sidan får jag egen tid när maken har sin egen tid. han sportar en massa och då är ju inte han hemma. och då får ju jag per automatik egen tid. mini sover som oftast då. som hon gör nu då. så ikväll har jag faktiskt egen tid. och det är lite skönt tycker jag.

kvällens cvuppdateringen var relativt enkel. sajten jag var på ikväll tillät för ovanlighetens skull att man bara laddade upp sitt redan färdigskriva cv. kalasbra. så jag är färdig för ikväll och har nu egen tid tills jag ska sova. hurra för det.

och här kommer en utlovad oskarp bild på kjolen jag sydde i helgen.

måndag 23 mars 2009

oj oj oj

att lägga upp sitt cv är jobbigt. riktigt jobbigt. ikväll tog det återigen en och en halv timme. galet. men nu finns jag på en till sajt. sökbar dessutom. bra jobbat.

och ett litet mail damp ner och berättade att boken var på väg. då har jag den lagom till helgen. hurra.

ikväll åkte hela familjen - alla tre - och tvättade bilen. mini pysslade med egna små projekt medan jag och maken dammsög och tvättade. bilen blev finfin när den var klar. hur som helst. på väg hem när vi var vid avtagsvägen som leder hem till oss säger mini: framme nu. jaa. det är så fint för hon känner igen sig och vet att vi snart är framme. hon börjar bli stor. och jag fattar inte var tiden tagit vägen.

söndag 22 mars 2009

söndagkväll och helgen börjar lida mot sitt slut. vi har haft en hektisk men härlig helg. bara varit med vänner. sytt, bakat, ätit gott och haft det bra. så fast jag är trött har jag faktiskt en skön känsla i magen. och det är bra.

men imorgon är chefen tillbaka och virrstirret är på plast igen. jobbigt. men jag har ju min plan som jag ska följa. ett cv på en sajt varje kväll. det känns som en bra plan. men bara på vardagar.

jag går och väntar på en bok från usa. heather ross har skrivit weekend sewing. den verkar helt fantastisk och jag längtar verkligen efter den. lagom stora projekt att klara av på en helg eller mindre än en helg. om du vill se hur den ser ut kan du kika in hos melanie falick. jag går i alla fall och suktar.

tur att det bara är en fyradagarsvecka. snart är det helg igen.

lördag 21 mars 2009

bä bä

det blev schablontryck på en liten minitshirt istället. det funkade väldigt bra det med. blev inte exakt som jag ville men jag blev ändå gladare.

men jag är fortfarande trött och snart är lördagen nästan slut. usch. jag vill att det ska vara fredag igen ikväll.

tiden går för fort.
idag vill jag köpa mig lycklig. jag har varit förkyld en vecka men som vanligt jobbat ändå. idag är huvudet tjockt som jag vet inte vad och jag är jättetrött.

men den köpta lyckan är kort så jag ska nog inte gå den vägen. måste hitta en annan väg.

torsdag 19 mars 2009

kalaspuffar och mjölk

är jag helt klart värd efter en kväll som denna.

idag var min gräns nådd. så jag bestämde att ikväll skulle jag lägga in mitt cv på en massa olika jobbsajter i en hel timme. tänkte att jag borde nog hinna med två tre stycken i alla fall. jo pyttsan att jag hann.
för det första blev jag lite försenad med starten för min symaskin har äntligen kommit hem. så jag började sy en kjol. den är väl ungefär till hälften klar nu. minus knapphål. så inte riktigt hälften då. men sen satt jag på step stone i en och en halv timme. men då fick jag i alla fall in ett cv. min plan är att lägga ut ett cv på en ny sajt varje kväll. jag börjar där. men jag tror att man får vara ledig från det på helgen. såvida man inte är jättesugen. och det tror jag inte att jag kommer att vara.

imorgon är det fredag. halleluja. för nu orkar jag nästan inte en dag till.

onsdag 18 mars 2009

något annat kanske

jag vill göra något annat. men jag orkar verkligen inte ta tag i det. jag vill att någon ska lösa det åt mig. varför är jag så lat. jag är ju inte det i något annat. allt annat river jag igenom rafs rafs. men när det gäller mitt liv på riktigt då är jag loj. väldigt ologiskt kan tyckas.

jag borde verkligen ta tag i det. varför är det så svårt. allt jag vill är att bli respekterad och uppmärksammad för det jag gör. ibland önskar jag att jag var en sån som tog det lugnt och inte brydde sig ett dyft om vad andra tycker och tänker. men det är inte jag. jag är känslig. effektiv. och måste ha många projekt på gång samtidigt.

därför är det extra jobbigt att symaskinen är på service. vad ska jag då hitta på.
tänk vad härligt det skulle vara att få gunga igen. utan att må illa.

tisdag 17 mars 2009

att riva upp

usch vad jobbigt det är när man stickat färdigt en basker och inser att den är nästan dubbelt så stor som huvudets omkrets. och usch vad ännu jobbigare det är när man stickar om och tar in och det blir bra och man inte känner sig fin i den. så jobbigt att man nästan svimmar. men ibland måste man riva upp. starta om.

maken har gått vidare. nu är det bra medicinsk undersökning kvar. sen så. ja vad som händer sen det vet vi inte. vi kan hamna i skåne eller kanske till och med helsinki. konstigt är vad det är. och inte känns det som att vi vet mer nu fast att vi fått ett positivt besked.

idag var vi på dagisintervju i en och en halv timme. det är dags i höst. på den förra intervjun vi var på var de mer intresserade av vad vi jobbade med än vad vi hade för frågor om dagiset. eller förlåt. förskolan. så idag när föreståndaren pratade på om hur de tänkte och vad vi undrade om i över en och en halv timme så kändes det bra. riktigt bra. dessutom kommer föreståndaren från övik. det måste väl vara ett bra tecken.
vi hade en dalahelg i helgen. vi hälsade på hästarna minst en gång om dagen. mini vet nu skillnad på häst och dalahäst. och kan dessutom säga dalahäst. och moped och skoter. det mesta med motor intresserar. hennes uttal av moped går inte av för hackor. fokus på e och det låter som att det nästan är tre e i moped. just det.

måndag 9 mars 2009

var dags glädje

jag längtar efter mini varje dag. hon är helt fantastisk. när hon inte får som hon vill ser hon ut på det här sättet. och det kommer stora krokodiltårar. tänk om jag skulle börja göra så på jobbet. när det inte riktigt går som jag vill. vad skönt det skulle vara. då skulle det ju komma ut på en gång och vara bra sen. men särskilt trevligt för omgivningen skulle det kanske inte vara.sen finns det saker som alltid funkar. i eftermiddags bakade vi eller mini smakar mest. men hon är med. hon älskar att baka.och sen måste man diska. eller dricka vatten. jag fattar inte hur mycket vatten man kan få plats med i en sån där liten mage. om hon fick välja skulle vi diska i timmar.
men det blev bröd till slut. gott bröd. som mini inte ville äta. hon skulle bara äta fil. så det så.

lördag 7 mars 2009

snälla snälla snälla snälla

vilken låt. jag vill ha den. nu. men får snällt vänta en hel vecka till. minst. gissar jag.

idag promenerade vi och mini gick själv från odenplan till hötorget. det du. det är inte illa när man är ett och åtta. hon var så nöjd. och skulle sitta på lejonen längs drottninggatan. vartenda ett.

och här hemma tittar hon ut genom fönstret och säger diddes bilen stå dä. som betyder att hennes eller vår bil står där nere på gatan. det är fint tycker jag.

vi är barnfria ikväll. har redan hunnit med slumdog och indiskt och lite mello. det gäller att passa på när man har chansen.

också en bild på ett halvfärdigt kök som ska målas och sågas lite till.

tisdag 3 mars 2009

en tisdag

mini och moster dansar
idag vill jag få en ny bebis. oftast vill jag inte det. jag kan inte förstå hur jag dels ska kunna vika från minis sida dels ska kunna älska en person till lika mycket. det är för mig helt obegripligt. så om jag börjar tänka på det vill jag inte ha en ny bebis. och om jag börjar tänka på cystor och endometrios slutar jag våga tänka på bebis över huvudtaget. för det är ett under att hon kom. hon med stort h. hon som kan sjunga med i bäbä vita lamm, ekorrn satt i granen och en massa andra sånger. underbar är vad hon är. och hur ska jag kunna tycka att en till person är lika fantastisk. det går väl inte.

imorgon har jag säkert ångrat mig igen. idag är maken på utbildningsintervju. det är spännande. sen tar det två veckor innan vi vet hur det gick. det är också spännande. och lite läskigt. men det blir bra. det blir ju alltid det. på ett eller annat sätt.

på jobbet är det fortfarande knasigt. vi har räknat ut att chefen varit borta de senaste fyra måndagarna. det är ju inte så bra. plus att han varit borta andra dagar också men just måndagar är ju en ganska dålig dag att vara borta.

jag sa nej till army fitness. gick en gång och insåg snabbt att det inte var jag. som min fina vän sa. det var mer tanken på att göra det som lockade än att faktiskt göra det. sån är jag. så nu måste jag hitta ett riktigt svårt stickprojekt. återkommer om det.