onsdag 29 april 2009

pajama pant

två kvällar tog det att sy ett par pajama pants till maken. men det hade kunnat ta en om jag inte varit så trött. fina blev dom i alla fall. använde blåvit bäck & bölja. väldigt mjukt och stretchigt tyg.

imorgon bär det av till köpenhamn. bara jag och maken. mini stannar hemma med moster och morbror. en del har tur.

vi ska bara mysa. bara vara vi. jag längtar.

söndag 26 april 2009

vem är jag och hur orkar jag ens lägga tid på att tänka på vem jag är. jobbigt. det känns som att jag tappar mig själv lite. jag är en extremt planerande person. vill gärna ha planerat den stundande köpenhamnsresan in i detalj. jag skriver små listor med saker som jag vill köpa. listor med saker som vi bör fixa hemma. listor på saker jag vill göra. jag gör listor helt enkelt. som jag sedan kan pricka av. det gör inget om listan är två år gammal. jag kan pricka av ändå. sedan har vi ett fint excelark med vår budget. stenkoll på varenda krona. inga överraskningar här inte. strukturerad är väl bara förnamnet. typ.

men jag är inte så just nu. jag orkar bara inte. och nu är det flera saker som jag bara borde strukturera upp. som semestern. jobbet. boendet och livet i största allmänhet. och alla små projekt som ligger och väntar i mitt huvud. men jag orkar inte.

jag har i alla fall sytt pyjamasbyxor åt mini.
och på torsdag åker vi till köpenhamn. och den enda planen är perchs 1500 på fredag. underbart.

onsdag 8 april 2009

weekend kimono

äntligen. jag har hittat libertytyger i sverige. i stockholm till och med. jag är väldigt glad.det blev kimonon från weekend sewing. i blått linne och ett blommönstrat tyg. jag ska åtminstone ha den på sommarens bröllop. sen får vi se. kan inte bestämma mig om det är en klänning att ha på jobbet eller om den bara ska vara till fint.jag ska sy fast i halsen. annars kommer jag att bli helt galen. och det är ju inte kul. att bli galen menar jag. och sen är jag inte helt van vid så lösa kläder. fast det är nog skönt. hoppas jag.

annars har vi det bra. jag har påsklov eller semester kanske det heter. och det är så skönt.