tisdag 21 juli 2009

vive la france

rvi har varit i frankrike. en helt fantastisk vecka. först med underbara barndomsvännen och hennes fina franska make. och sedan i paris. och mini var det bästa barnet. så fin. badade i parker och konstgjorda sjöar. hängde med på landet och till fina djurparker med wallabees. framförallt stod hon ut i en massa parisiska affärer. guldstjärna för det.

tack fina ni för att ni lät oss komma och vara med er några dagar. tack för er otroliga gästvänlighet. och tack för allt fint ni visade oss. det är obeskrivbart. och ja. jag blir rörd igen. bara vid tanken på det.

här kommer några sammanfattande bilder.
holiday in france

förmiddagsklänning

i förmiddags sydde jag en klänning. hittade libertytyg till reapris i en jättefin linbutik i frankrike. tyget är rött och klänningen passar både till vardag och fest. lite beroende av vad man har till. så klart.

idag har vi varit hela dagen med fina vänner. det började på zetas där vi åt supergod lunch. men när det började spöregna åkte vi hem till oss. först bakade vi en falsk tosca. sedan bakade vi leilas rostbröd. till det åt vi en mumsig greksallad. en bra dag helt enkelt.

nu är det dags för en film. tvivel.

dress before noon.

måndag 20 juli 2009

7 år

jag älskar dig.

att du låter mig få vara en del av ditt liv är underbart.

du är mer än bara min man. du är pappa till vårt barn.

du är helt fantastisk och jag vill bara få vara med dig. min man.

jag älskar dig.


7 years married.

söndag 12 juli 2009

ledig

nu är jag ledig. och jag ska vila. men semestern har inte inletts med så mycket vidare värst vila. jag har sytt en klänning till mig själv. simplicity mönster. gjort en skötväska till mini. som även kan fungera som packväska. plus att vi har träffat en massa vänner. mitt i allt det här har vi även i princip färdigställt minis kök. några små detaljer kvar bara. men det kommer.men jag är trött. och har stora förväntningar på min semester som jag ge mig lugnet tillbaka. vi får väl se. minns inte att jag någonsin haft ett lugn. men kanske att det kommer nu.

häromdagen gjorde mini en installation. jag och maken fixade. när maken kom in i köket såg det ut så här.och mini är nyklippt. en fransk page. vältajmad.
holiday

måndag 6 juli 2009

kalas kalas kalas

här har vi kalas åt alla håll och kanter. riktigt trevligt minsann. och det bästa jag vet är att göra små kort och slå in paket. fast det här har maken slagit in. hoppas att det gick hem. när det landade i göteborg. sen var vi på ett vuxenkalas som även tillät barn. så fantastiskt trevligt. mitt i kalaset drog hela 30 personer iväg till en plaskdam för att bada en skvätt. sen kom spöregnet och då skyndade vi raskt hem till en massa goda amerikanska bakverk.maken och hans nya pappavän ska inte åka luftballong. däremot ska de på elitseriepremiär i höst. det är gott nog. hoppas vi.

sen sydde jag snabbt ihop ett par till köpenhamnsbyxor till mini. snart bär det av till varmare breddgrader och då är det alltid gott med ett par bomullsbyxor. nästan samma som i fjol.i övrigt är jag lite trött och lite blå. blå som i blue. men det är väl varje människas rättighet lite nu och lite då. vädret gör väl sitt också kan jag tänka.

har fortfarande inte börjar med att färdigställa de första delarna av mitt lilla projekt. men jag hoppas orka på semestern. då finns tid. om inte solen skiner för då är vi ute.


lots of birthdays.