söndag 25 oktober 2009

boston new hampshire nyc boston

oj oj oj. är det tillåtet att ha det så bra som vi haft. är hemma igen efter en härlig semester i usa. mini maken och jag. vi har shoppat. gått på zoo. ätit glass. åkt kabinbana. sett snö vackra höstlöv höga byggnader vanliga hus ekorrar i massor ben affleck jennifer garner och havet. vi har levt det goda livet.

och nu är vi hemma igen. mini sov 16 timmar natten som gick. får se hur det går inatt. imorgon är det dags för förskolan igen. som tur är hämtar morbror efter lunch. så får hon vara hemma sen. kan nog vara en bra plan efter en lång frånvaro.

resan i bilder:
mini och hennes memo på flygplanet
huset vi bodde iecho lake
new hampshire skog
empire state building
mini i nycmini längst upp i vitt på childrens museum i boston

back from an amazing trip to the US. big thanks to one amazing family. your hospitality goes beoynd anything weve ever experienced. you know who you are.

tisdag 13 oktober 2009

multitasking

imorgon åker vi på långresa. mycket att göra när man ska åka långt. mitt i allt insåg jag att vi inte gjort mos av äpplena på balkongen. så det vara bara till att ställa sig och göra mos. för det är så gott. mellan äppelkok klippte jag iordning minis memo. gjort på bilder av henne själv och hennes favoritsaker. blåbär. hjortron. hästarna. katten. och en massa mer. jag hoppas att hon gillar det. sen har vi ett alfonsmemo och ett muminpussel också. och en docka med kläder. och böcker. saknar vi något. känns så just nu. och imorgon lär vi märka vad som saknas. just det. kritor och block så klart. och några nappar.

nu är vi snart på väg. jag längtar.

the art of making a memo making apple sauce and pack all at the same time. soon in boston.

söndag 11 oktober 2009

båtupptagning

vi har varit i dalarna i två dygn. kort men bra. den här gången infann sig inte det vanliga lugnet. men lite lugn blev det. plus att jag för första gången såg färska björnspår. väldigt spännande och extremt läskigt. en björn hade precis gått där jag stod. konstigt.

just nu lever vi i kaos. bilden nedan visar lite lite av vårt kaos. dels ska vi göra en resa. och det ser vi fram emot med glädje. men. vi har fått husdjur. igen. pälsängrar. och de är verkligen överallt. imorgon kommer anticimex. så sedan igår har vi plockat undan kläder. tvättat kläder i 60 grader. plockat undan tyger. slängt tyger. slängt fina trasmattor som var fulla i kryp. gråtit en skvätt. varit arga ganska mycket. velat sälja lägenheten en hel massa mycket. och sedan varit apatiska. nu är jag bara trött. mini har äntligen somnat.

hon fick rita med tusch för första gången idag. hon gjorde ett kort till sin lilla vän. jag tyckte i alla fall att det blev väldigt fint. men så är jag ju också mamman. som hon envist kallar mig. mamman.

taking the boat up for winter storage. living in chaos in wait for exterminators.