tisdag 23 augusti 2011

systerklänning

under några kvällar har jag assisterat syster när hon sytt en klänning till sig själv. en likadan som jag redan gjort. finfint blev det när det blev klart. men nu är jag trött. och ska sova. men jag måste bara säga att snedslå är det finaste man kan göra.
assisted my sister. she made this beautiful dress from the same pattern as the one i made.

lördag 20 augusti 2011

att sy mammajeans

är inte bara lätt. men inte så svårt heller. jag var tvungen att ha dom på stan en stund först för att se hur de passade. och då ville dom bara glida ner. så eftersom jag inte vill att nåt ska sitta åt vid magen fäste jag en resår från ficka till ficka på ryggen och då sitter de uppe finfint samtidigt som jag har fritt svängrum för magen. så här kommer det steg för steg.

ett par jeans på rea som är några storlekar för stora införskaffades.


dragkedjan sprättades bort.
sedan klippte jag bort överdelen av jeansen och nålade där jag ville ha extra utrymme för magen.
då blev det så här.
sen fäste jag resåren ungefär som jag ville ha den och klippte till. lite längre fram för magen och kortare bak i ryggen.
sen var det bara att nåla ihop. och sy och zigzagga.
 och voila ett par mammajeans.
och här sitter de på. jag har gjort extra utrymme i resåren så att jag kan ha dem länge. men den viker jag bara ner nu. när magen är lite mindre.
made myself a pair of maternity jeans. since my belly is to big for all my old jeans. i made the elastiv real big so they will last for a long time.

söndag 14 augusti 2011

ekande tom garderob

riktigt så illa är det väl inte. men det kändes som att garderoben hånade mig varje gång jag öppnade dörren. inget passade. så idag tömde jag den på allt jag inte kan ha på mig. 17 galgar tömdes. kanske också är ett tecken på att jag har för mycket att välja på i vanliga fall. men nu känns det naket därinne. och jag är inte sugen på att fylla den med saker jag bara kommer att kunna ha i några månader. hur löser man sånt. vi får se.

my wardrobes been messing with me for quite some time now. so today i emptied it of all things that doesnt fit my new body shape. 17 hangers are now staring back at me. empty. but at least now i know what i can wear.

söndag 7 augusti 2011

rödvinbärssaft

utan att överdriva kan man säga att det är ett väldigt söligt projekt. särskilt när coop bara har själva silen inne och inte hållarna som behövs för att hålla upp silen. men det blev rödvinbärssaft till slut. och den blev syrlig och god. precis som den ska vara.
 hubby made red currant juice last night. we picked berries in my parents garden. its so yummy and a bit on the sour side. prefect for the pregnant lady thats moved into our home.

fredag 5 augusti 2011

panzanellasallad

det är fortfarande sommar. känns som att det varit den längsta sommaren någonsin. kan ha att göra med att vi varit hemma större delen av våra fem veckor. vi har bara varit i köpenhamn sundsvall och dalarna i år. sen hemma. nästan fyra långa härliga veckor. väldigt ovanligt för att vara oss men så skönt och välbehövligt. plus att säkerhetsbältet i bilen inte är det mest bekväma just nu.

hur som helst får man lyxa på annat sätt då. som tex genom att åka och bada varje dag. ibland på nya platser ibland på de välbekanta klipporna. eller så kan man lyxa med god mat. som en panzanellasallad. 

this has been the longest summer vacation ever. we have had five weeks which is long. but apart from that weve spent most of it at home in bromma. and its been so good. for all three of us i think. our last summer in peace. at least for a couple of years.

torsdag 4 augusti 2011

första mammaklänningen

var ett tag sen sist. har varit en väldig massa annat. men igår fick vi se en liten krabat för femte gången. och den sitter kvar. trots en massa problem i början. men nu har bebisen och jag levt tillsammans i över 18 veckor. känns stort. och magen växer. så det var mer än dags för en mammaklänning. eller en klänning som jag kan ha och som inte sitter åt alltför mycket överallt. tänker att den kan matchas med grova strumpor och koftor framåt hösten. 

och efter jul någon gång får vi en ny familjemedlem. känns stort. 

ive made my first maternity dress. some time after xmas we will have a brand new family member. exciting and scary all at the same time. but mostly amazing. someone finally stuck.