fredag 28 oktober 2011

spetsad rullgardin

en vanlig vit rullgardin är ganska trist. även om den är väldigt bra att ha när man behöver mörklägga. så idag letade vi fram den där fina spetsen som vi fick av vännens mamma. den och lite limpistol och lite hjälp från mini. simsalabim. en helt ny rullgardin.
1. först får man stryka lite.
2. sen får man limma lite med limpistolen.
3. sen får man trycka lite med ett väldigt litet finger
 
4. det är limmat på baksidan
5. sen är man klar.

how to lace a perfectly boring blind from ikea.

söndag 23 oktober 2011

gå vidare

de här fina sakerna har vi sålt nu. min byrå från england och hyllan vi köpte speciellt till mini. när hon var liten. nu ska vi bli en till. så vi måste tänka om. tänka nytt. en säng håller på att produceras hemma hos farfar. den kommer att bli helt fantastiskt. men samtidigt svider det. vi går från en era till en annan. och mini är snart inte mini längre.
our family is changing. and so is our home.

tisdag 18 oktober 2011

att skära en pumpa

vi har gjort det en gång förut. och misslyckats fatalt. så den här gången ville jag inte så gärna misslyckas. och det gjorde vi inte heller. mini var med och bestämde. en skulle vara glad. en skulle vara förvånad. jag kollade runt lite på bilder på google för inspiration och så här gick det.
this time around i did not want to fail. so after a few minutes on google watching both pictures and films we went ahead and just did it. and i actually really like the end result.

tisdag 11 oktober 2011

höstlöv

när jag såg det här fina hos marthastewart var jag bara tvungen att göra det med mini. vi gick ut och plockade löv i omgångar. fina röda gula och bruna löv. sen köpte vi bivax på kreatima. det räckte fint med 100 gram. vi har tom över. sen var det bara att värma vaxet och sedan doppa löv. det jobbigaste var att hänga upp och klippa till trådar. men när det väl var gjort blev det finfint. så nu kan vi njuta höstlöv i fönstret när de där ute faller av och landar på marken och till slut multnar. 
thanks to martha stewart we have managed to preserve this beautiful part of autumn for a long time yet. so no dark october and november for us.