tisdag 29 november 2011

fem veckor kvar

tiden går fort. fasligt fort. för åtta månader sedan undrade jag om vi någonsin skulle kunna bli med barn igen. och om fem veckor. mer eller mindre. har vi ett till barn i vår familj. det är en helt absurd tanke. och känsla. hur ska det bli. kommer vi att fixa det. kommer jag att fixa en till förlossning. kommer den gå fortare eller långsammare. så många tankar. 

imorgon jobbar jag min sista dag på jobbet. det ska bli så skönt att kliva ut därifrån. att bli fri. min önskan är att det här året hemma ska ge mig en klarare bild över vad jag vill göra. vad jag ska göra. ni kan väl hålla tummarna för att det blir så.

in about five weeks our little threesome will turn into a foursome. strange and lovely. somthing weve wished for for a long long time. and now  that its finally is happening it scares me. a lot. and at the same time i cant wait. cant wait to see what this little one will bring to our family. who will it be. and in what ways will it change our unit. well soon find out.

söndag 20 november 2011

att boa

jag börjar undra om jag har tagit epitetet boa till en helt ny nivå. nu har vi städat nästan alla garderober och skåp. vi har köpt madrass till korgen. och en ny skötbädd till skötbordet. vi har kollat bebiskläderna och vagnen. ungefär så. sen var det det här med att måla mini och bebisens rum. som blev ett fiasko. ny färg beställdes i torsdags. från england och farrow and ball. bara för att göra det lite svårare. och det ska börjas målas imorgon. 

och då borde man kunna tycka att det är gott nog. men nej. inte. kaklet i köket. på andra sidan. som vi lämnat i väntan på besked från gasbolaget. ska vi inte ta tag i det också. nu innan liksom. sagt och gjort. min make. mina allra finaste make har hackat kakel. lite igår och lite idag. och nu har vi ett härligt dammtäcke i hela lägenheten. men redan nu kan vi se att det kommer att bli bra. sen. så nu väntar vi bara. på att det ska bli klart.

renovating before the baby is due was a good idea. until we started on the kitchen as well. lets hope were done in time for delivery.

tisdag 15 november 2011

att välja färg

är svårt. särskilt när man redan misslyckats en gång. då blir det lite extra känsligt när man ska göra om valet. man vill liksom att det ska bli alldeles rätt. för egentligen har man ju inte råd att köpa färg en gång till. särskilt inte när man ska spara inför nästa bebis. men men. en annan färg ska det bli. i minis och bebis rum. blir väldigt spännande att se resultatet.

were changing colour in minis room. again. first time around we failed. lets hop we get it right this time around.

söndag 6 november 2011

veckomeny

varje söndagsmorgon sätter vi oss ner och planerar veckan som kommer. vem har kvällsaktiviteter. vilka ska äta mat. ska vi ha gäster osv. utifrån det gör vi en veckomeny. rätter som är extra goda hamnar på en lista. och från den listan har vi enkla självklara val. men ibland tröttnar man på dem och måste leta nytt. här kommer denna veckas meny.

måndag: fisk med äggsås potatis och ärtor
tisdag: korv med rotmos och rivna morötter
onsdag: lax ris vitvinssås och sockerärtor
torsdag: pasta med tomatsås och en liten brödbit
fredag: kalvkotletter med svampsås och yorkshire pudding
lördag: middag ute. risgrynsgröt till kvällen
söndag: kycklingsoppa

och den fantastiska tavlan har jag köpt av eva juliet. man skulle nästan kunna tro att den var gjord för att hänga i vårt sovrum. eva har också en fin blog.

in our family we do weekly menus. to make the everyday life a bit easier. so i thought id share it. maybe we can make someone elses week a bit easier too.

monday: boiled fish and potatoes with eggs in white sauce. peas.
tuesday: sausage with mashed root veggies
wednesday: salmon rice white wine sauce chickpease
thursday: pasta with tomato sauce and bread
friday: veal cutlets with yorkshire pudding
saturday: dine out. xmas porridge for evening meal.
sunday: chicken soup
 
the beautiful picture hangs on our bed room wall and is made by eva juliet.

torsdag 3 november 2011

flygande fågel

på förskolan firar de halloween. de andra var häxor och vampyrer och sånt. mini var en fågel. och en kväll när vingarna var färdiga drog hon med mig in på sitt rum och viskade. jag tror jag kan flyga med de här vingarna. och det kan hon. nästan. och hon är världens finaste fågel. tycker jag.
inspiration fick jag från llevo el invierno.

made a bird costume for mini for halloween. she thinks she can fly when she wears them. oh how i love that sweet sweet child.

i made these with inspiration from llevo el invierno