torsdag 29 december 2011

påspåse

här väntas det. men vi önskar lite att vi ska klara oss i tre dagar till. så vi kommer in i det nya året. men det är ju inget måste. det vi önskar mest är att bebis ska vara frisk och pigg. just piggheten är jag inte så orolig för just nu. så här vi v39 är den ohyggligt livlig där inne i magen.



igår och idag har jag och min lilla familj lagt tid på att sy en påspåse. den ska vi ha blöjpåsar i. vi brukar vara lite snåla eller miljövänliga för den delen och använda oss av de påsar man tar frukt och grönsaker i på affären. det brukar funka alldeles utmärkt. har redan ett litet gäng på lager som nu ligger i påspåsen.



we are waiting. for the baby. im 39 weeks now. so yesterday and today weve spent some time making a bag to keep the diaper bags in. we are cheap or environmentally friendly if you prefer and try to use the bags you get for your fruit and veg at the supermarket. so the bag for bags is already full.

torsdag 22 december 2011

laga jeans

nåt ska man ju sysselsätta sig med så här dan före dan. mini kom hem med två trasiga jeansknän igår. så idag klippte jag ut ett hjärta och en lastbil som jag satte fast med dubbelhäftande vliesofix. eftersom det var omöjligt att zigzaga på de smala jeansbenen sydde jag en dekorativ kedjestygnssömn längs hela applikationen. hoppas det går hem.

fixed wholes in minis jeans today. a bit och vliesofix to get the heart and the truck to stick and then a hand sown decorative seem to make them stay in place.

tisdag 20 december 2011

julkrubba

länge har jag gått och längtat efter en julkrubba. en som är annorlunda och som passar hemma hos oss. men jag har inte hittat någon. förrän jag var hos min fina grannvän. hon hade gjort sig en egen liten krubba. och jag blev såld direkt. och jag bad på mina bara knän att hon skulle göra en till mig med. så det gjorde hon. och nu bor den hemma hos oss. och är alldeles underbar. josef med sin stav och mustasch. maria med sitt långa svarta hår. och lilla jesus med gloria.

och nu går jag omkring här i hemlighet och hoppas att min lilla krubba ska utökas med några herdar och får. och kanske de tre vise männen. vi får väl se.

my adorable neighbour made me a nativity set. i love it so much. and i am secretely hoping it will grow with sheperds with sheep and three wise men.  

onsdag 14 december 2011

liten förklädesklänning


idag har jag sytt en liten förklädesklänning åt lilla ingrid som vi ska träffa ikväll. själv vet jag ju inte vad jag ska få än. eller ens när. men tids nog så vet vi. lite sugen blev jag på en flicka idag. en klänning syr man ju ihop rätt så snabbt. vad gör man till en pojke. jag ska nog komma på nåt. tids nog.

made a little dress for our new friend ingrid today. cant wait to meet her. shes six weeks old now.

måndag 12 december 2011

årets pepparkakshus

efter en smärre brännskade är huset klart. det pryder sin plats bredvid soffan. vi får se hur länge det håller. och om det håller. nu är det bara tre veckor kvar till d-day. nervöst och lite ångestladdat. men mest spännande tror jag.

this years ginger bread house is all done. and its onlu another three weeks until the babys due date. want to push it forward and cant wait. all at the same time. 

tisdag 6 december 2011

i väntans tider

 den fina filten har fått komma fram igen. eftersom den här personen har valt att anlända någon gång vid årskiftet är en hålstickad ullfilt inte helt optimal. så jag har letat efter något att ha som baksida. och igår hittade jag det perfekta. finstickad ullfilt i senapsgul färg. så nu har jag ett litet projekt att sysselsätta mig med de närmsta fyra veckorna. 

för det är bara fyra veckor kvar. eller något liknande. helt säker kan man ju aldrig vara. men efter all den där väntan så är någon snart här. det firade jag med att köpa småsmå fårskinnstossor igår. hoppas de inte är alltför stora.
 i have finally found backing for the blanket i knitted last year. its going to be a mustard coloured wool material. lovely. 

and i bought a pair of sheepskin booties from shepherd to celebrate that its only another four weeks to go now.

lördag 3 december 2011

äntligen

tack vare en fantastiskt händig farfar lite mammadesign starka morfar och pappaarmar så står den nu där den ska. den finfina sängen. 

sängen är byggd på en gammal köpmandisk från en cykelbutik. de små lapparna med lådans forna innehåll finns fortfarande kvar. jag skissade tillsammans med farfar. vi testade lite olika varianter men slutversionen är fantastisk. om jag får säga det själv. och eftersom det inte är jag som verkställt så får jag nog det. och viktigast av allt. mini älskar den.

och väggen är målad i farrow and balls farrows cream. till slut blev färgen som den skulle vara. varm och god. bakgrundsfärg men ändå en färg.

imorse satte jag och maken upp en boklist som farfar snickrat ihop och maken målat. alcros antikvit precis som sängen. det blev toppen. nu är det bara tavlor och annat pyssel som ska till.

the fabolous bed is finally finished. minis grandfather made a great job. and today we put up a little bookshelf for some of all her books. and the wall is painted in farrow and balls farrows cream.

torsdag 1 december 2011

årets adventskalender

ja. har man börjat ena året är det lite svårt att inte fortsätta året efter. och trots att jag sa till mig själv att jag skulle köpa nån liten sak under hela året så har det inte blivit så. de senaste två veckorna har jag yrat på och funderat på vad paketen ska innehålla. så igår satt jag och maken och slog in paket till halv tolv. men fint blev det. de fina nummerlapparna fick jag från haath se. nu gjorde jag inte exakt som hon men nästan. och nu är jag ledig. inget mer jobb. på länge. och det är den mest underbara känslan som finns. december ligger som ett oskrivet blad framför mig. ja det ska ju till en bebis och en jul och lite sånt. men ändå. nästan oskrivet då.

this years calender was also finished last minute. but mini loved it when she saw it for the first time this morning. its filled with washi tape, pearls, glitter glue amongst other things. it was a bit stressful but now that its done it was so worth it. i used haath se advent calender number printables. they are lovely.