lördag 30 juni 2012

ett litet kit

nu minsann. nu kan viola matcha när hon dreglar som allra bäst. för nu har jag fixat matchande haklapp till ballongbyxorna i libertytyg. så det så. 

matching bib to the trousers. im well pleased.

fredag 29 juni 2012

ballongbyxor till viola

äntligen går symaskinen varm igen. idag blev det två par ballongbyxor till viola. om jag orkar kanske det blir en haklapp imorgon. men bara om jag orkar. för vi har semester. och det är underbart. 

long bloomers for viola today. maybe a bib tomorrow.

onsdag 27 juni 2012

biscotti och fläder

jag vet inte hur det gick till idag. men stora vaktade lilla. och lilla sov en skvätt. så biscotti blev det. och maken har nu mellan packning och städning gjort en gudomlig flädersaft. och även fast jag känt mig lite som en hemmafru på sistone så är vi nog allt ett riktigt bra team. men ack så trött jag är nu när det är kväll. tur att sängen är en armslängd från datorn. 

sov gott!

biscotti and elderflower juice. if anything it is team work. sleep tight.

tisdag 26 juni 2012

dockhus del 2 - doll house pt 2

dockhusprojektet fortlöper i sakta mak. nu har det sågats och sågats lite till. nu är det slipning och spackling kvar. sen målning. men när räcker tiden till. aldrig känns det som.


the wooden parts are now assembled.

måndag 25 juni 2012

göra fiskdamm

att fylla fem år är stort. så i år gjorde vi nästan riktiga fiskar till fiskdammen. tillsammans. jag hittade en fin idé här. och justerade lite. vi använde färgat papper. och sen ritade mini dit fjäll och ögon. innan vi fyllde på med minis bästa godisar. toppen. 

this year we made fish for our little fish pond - a kind of lucky dip - at minis birthday party. we found the idea here. and then we transformed it a bit. 
och här är själva dammen.

and the pond itself.

söndag 24 juni 2012

sylta och safta

vi har valt att bo nära stan. men inte i stan. i lägenhet. dels för att vi inte vill vara bundna rent ekonomiskt. men främst för att vi vill ha tid. tid för våra barn. tid för oss själva. tid till att pyssla. och tid till att sylta och safta.

men min kära kusin hon bor på landet på en stor härlig gård. och där finns rabarber i mängder och massor. och när man får med sig två kilo rabarber efter ett besök då är det bara att köra. så det blev saft och marmelad idag på morgonen. sen är det de där fina grannarna. de kom över med fläder idag. så flädersaft ska det också bli.

vi har valt tid över hus. men sen är det inte alltid tiden räcker till ändå.

today ive made lemonade and marmelade out of rhubarb.

måndag 11 juni 2012

snedslå

jag älskar snedslå. det kan användas till så mycket och man behöver inte så mycket tyg. den här rullen gjorde jag imorse. den tillhör mitt senaste projekt. som jag förhoppningsvis kan visa upp snart.

i love seam binder. its so versatile and you can use any bit of scrap fabric you have laying around at home. 

lördag 9 juni 2012

kalasuppladdning

nästa vecka firar vi en 5-åring. åren har gått så fort. hur som helst så har vi börjat förbereda. idag hjälptes vi åt att göra pompoms. mitt och hennes gemensamma tålamod räckte till en hel pompom minsann. resten gjorde jag själv. helt ok. tycker jag. och hon

mini turns five next week. today we have prepared pompoms for her birthday party. i dont understand how my baby could have grown up this fast.

torsdag 7 juni 2012

jag och min granne

har varit i farten igen. vi har byggt egna planteringslådor av gratis spillvirke och en trappa att ställa dem på. vi har stora planer. frågan är om vi vågar sätta dem i verket.