torsdag 25 oktober 2012

baby mittens

Ibland har nöden ingen lag. Som när det helt plötsligt blir iskallt ute och viola saknar vantar. Då är det bara att sätta sig att sy. Ska bli spännande att se hur länge de sitter kvar. Men jag tror att det avsmalnande skaftet gör sitt till. Hoppas det.

Its cold in stockholm now. And viola didn't have any mittens in the right size. It was a nice and fairly quick project that will keep her little hands from getting cold.

lördag 13 oktober 2012

lövpyssel


Vi fortsätter pyssla med löv som tema. Inspirationen från pinterest är oändlig. Och underbar. Lövalfabet med pressade löv överst och sedan har vi lagt ett löv under papper och ritat med färgad blyerts över och klippt ett löv i hälften och sedan ritat dit hur vi tror att det skulle sett ut. Jag tycker själv att det blev fasligt bra. Det är Edith som gjort det mesta kanske bör tilläggas.

Our leaf inspiration from pinterest is ongoing. Today we have made a leaf alphabet and then we traced leaves and made up the other half of a cut in half leaf.

fredag 12 oktober 2012

äppelplockning

Mina föräldrar har en granne som har tre fina äppelträd på sin gård och eftersom han inte är särskilt intresserad av sina äpplen har vi i flera år fått plocka så mycket vi vill. Så varje år har vi förmånen att frysa in en årsförbrukning av äppelmos. Och vi älskar äppelmos. På gröten, i filen och på pannkakorna. I år var första året maken inte var med. Men då fick jag hjälp av Edith istället. Hon var så stolt längst där uppe på stegen. Och hon plockade bra. Vi fick ihop fyra stora kassar. Nu ska det bara göras mos också. Men det får allt bli en senare fråga.

Apple picking in my parents neighbours garden.

torsdag 11 oktober 2012

löv på väggen

Imorse satte jag Viola i bärselen och gick ut på gården. Vi har en vacker lönn med de skiraste bladen. Nästan som silkespapper. Efteråt gick vi in och vaxade. Och nu sitter löven på väggen ovanför Violas säng. Den washitape jag hade passade inte så det blev alldeles vanlig maskeringstejp och den smälte in bra i väggen. Inspirationen fick jag från pinterest, min favoritplats på nätet.

Det har varit väldigt tomt där på väggen och jag väntar på att Edith ska finna ro att göra ett självporträtt och ett lillasysterporträtt. Vi får se om det blir av. Men jag hoppas det. Tills dess hänger löven där. 

Took a morning stroll in the garden with Viola to pick some more leaves to hang on the wall over her bead. Got the inspiration from my favorite place pinterest.

onsdag 10 oktober 2012

bevara hösten

jag älskar hösten. de underbara färgerna. den höga luften. te i soffan. varma bad efter en kall promenad. jag gillar helt enkelt att kura ihop mig lite inför det som komma skall. förra året hittade jag att sätt att förlänga hösten ytterligare. vaxade höstlöv. så i år har vi gjort det igen. valt ut de finaste löven och sedan doppat dom i uppvärmd vax och voila. nu har vi vackra höstlöv fram till det blir dags för julpyntet att titta fram.

i love autumn. and i like to preserve it so that it lasts us until xmas. we pick out the nicest leaves and then we dip them in warm wax. let them hang to dry for a bit and than voila. autumn is preserved for as long as you like. here is a nice tutorial.