söndag 18 november 2012

Pepparkaksbak

Oj, vad här har bakats idag. Det började med pepparkakor på förmiddagen. Och avslutades med en herrans massa lussebullar på eftermiddagen. Och det blev gott! Fast inte lika snyggt som när svärmor gör det. Fast jag kom på en bra grej. Jag har lite drygt tjugo år på mig att få det perfekt. Lussebullarna ska penslas i smör och doppas i strösocker innan man serverar dom. Så ljuvligt gott.

Spent the day baking for advent. Advent fika we call it in Sweden. Gingerbread and saffron bread. Yummy.

onsdag 7 november 2012

Papier maché

Jag har börjat en keramikkurs igen. Bara att få sitta i lokalen gör mig lycklig. Kreativiteten flödar. Och jag är fri. Till nästa vecka ska jag göra en bas. Jag har tänkt bygga en luftballong i keramik. Så nu har vi ett litet gemensamt projekt hemma. Jag och Edith. Igår kokade jag ihop tapetklister och imorse satte vi fast första lagret papper. Vi får se hur många varv vi får ihop innan måndag.

I am making a balloon base for my new ceramic project. I am going to try to make a hot air ballon. Hopefully it will work. At home I am involving Edith and she is so excited.

tisdag 6 november 2012

Ett moln

Jag tycker om moln. Inte såna som täcker hela himlen. Men de där molnen som flyter förbi på en annars solig dag. Som skuggar lite grann när det blivit för varmt. 

Jag hade kvar lite tyg sedan Violas filt och bestämde mig för att sy ett moln. Sedan sydde jag en langettsömn på kanten som fick en picotkant virkad i sig. Ett moln med silver lining. Typ. 

Every cloud has a silver lining. This one is made from scraps after the blanket I made for Viola.

lördag 3 november 2012

Alla helgons dag

Idag gick jag till kyrkogården. För första gången på en väldig massa år. Jag tycker bara inte om det. För mig är det förknippat med stor sorg och personen som jag längtar efter finns ju faktiskt inte där. Jag tror att hen har flyttat vidare till något bättre. Jag vill att det ska vara så. Så jag har valt bort det där med kyrkogårdar.

Men nu har jag barn. Två stycken till och med. Och i år kände jag någonstans att jag inte ville att halloween skulle ta över vår alla helgons dag-tradition helt. Så framåt kvällningen packade jag in mormor och barn och make i bilen och åkte till den kyrkogård där morfar är begravd. Och det var så osannolikt vackert. Men också så sorgligt. Vi tittade in i kyrkan och där hade en gudstjänst precis börjat. Vi stannade för att lyssna till två sånger. Sedan tände jag ett ljus för några vänner innan vi åkte hem. Och trots sorgen så tror jag att vår lilla familj har skapat oss en ny tradition. Och jag gillar det.

Making way for our own family traditions.